Cheesecake-brownie med hindbærmousse
(opskrift lånt fra "Hummingbird Bakery Kagebog", og lavet en smule om)

200 g mørk chokolade, grofthakket
200 g (gerne usaltet) smør
250 g flormelis
2 æg
50 g hakkede nødder (der var ikke nødder i den oprindelige opskrift, men jeg tilsatte mandler/hasselnødder)
100 g hvedemel
Cheesecakefyld:
400 g flødeost naturel
150 g flormelis
korn fra 1 vaniljestang
2 æg
Hindbærmousse:
3 dl piskefløde
100 g flormelis
3 blade husblas (i opskriften stod der 2, men jeg kom tre i)
1 tsk citronsaft
150 g (frosne) hindbær
Forvarm ovnen til 170 grader (alm ovn).
Brownie:
Kom chokoladen i en varmefast skål over en gryde simrende vand (lad ikke bunden af skålen røre vandet). Lad det smelte jævnt. Kom smør og sukker i en røremaskine med en flad spartel, og pisk med piskeris til det er godt indarbejdet. Tilsæt æggene et ad gangen, sammen med hakkede nødder, og pisk til alt er godt blandet, og skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en dejskraber efter hvert æg. Rør gradvis melet i, og rør godt hver gang. Skru op til højere hastighed, og rør lidt længere, til dejen er jævn. Hæld langsomt den smeltede chokolade i, og bland det grundigt. Hæld dejen i den klargjorte form (jeg brugte en rund silikoneform), og glat med en paletkniv.
Cheesecake:
Kom flødeost, sukker og vanilje i en røremaskine med en flad spartel, og pisk det jævnt og tykt for lav hastighed (med piskeris). Tilsæt under piskning et æg ad gangen. Skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siderne af skålen med en dejskraber efter hvert æg. Dejen skal nu være meget jævn og cremet. Hastigheden kan øges lidt mod slutningen, så blandingen bliver lidt lettere og luftigere, men sørg for ikke at røre for længe, da osten kan skille. Smør den ovenpå brownien, og glat efter med en paletkniv. Bag kagen 45-60 minutter (forskelligt fra ovn til ovn, min kage tog en time om at bage), eller til den er fast at røre ved og letgylden i kanten. Midten skal stadig være lidt bleg. Lad kagen afkøle helt, dæk derefter til, og sæt på køl 2 timer eller gerne natten over (jeg bagte kagen dagen før den skulle bruges, og lod den stå i køleskab i formen, med staniol over).
Hindbærmousse:
Giv bær, flormelis og citron et hurtigt opkog og blend derefter blandingen glat. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i fem minutter, vrid vandet af og smelt det derefter i frugten, som gerne lige må have stået et par minutter væk fra blusset, men inden det er kølet for meget. Stil det på køl til det er koldt nok til den piskede fløde kan vendes i. Hold øje med frugten, så den ikke når at stivne, kun afkøle, inden fløden vendes i.
Vend brownien ud på et skærebræt med cheesecake opad, og smør hindbærblandingen ovenpå kagen. Sæt evt en "kagering" rundt om, for at styre kagen.
Stil den køligt i et par timer inden servering, og pynt kagen lige før den skal serveres. Jeg pyntede med sølvkugler og friske blåbær, og det smagte rigtig godt til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar