tirsdag den 13. marts 2012

Forloren hare (4 småt spisende personer)

På vej hjem fra arbejde i dag, skulle jeg have fundet noget aftensmad. Ingen af os har den helt vilde fantasi mht aftensmad lige for tiden, så det blev efter princippet "Hvad der lige er på tilbud i køledisken". Og søreme om der ikke lige stod "forloren hare" på 500 gram svinefars til 10kr (sidste salgsdag).








Som tænkt, så gjort. Jeg fik fremstillet en super lækker omgang forloren hare med hvide, kogte kartofler til. Sovsen smagte for en gangs skyld himmelsk - omend der var en DEL fedt ved fra spækket.






Forloren hare

500 gram hakket svinekød, 2 æg, 2 dl rasp, 1 dl mælk, ½ tsk Det tredje krydderi, lidt salt/peber, margarine. Spæk til at dække "haren" med.

Alle ingredienser blandes godt sammen (uden spæk), og formes så det passer til det fad (rigeligt stor) den skal bages/steges i. Smør fadet med lidt margarine, og læg farsbrødet i. Dæk med tynde spækskiver. Steg i forvarmet ovn v/250 grader i cirka 15 minutter.

Lav en opbagt sovs af margarine, hvedemel, 2½ dl mælk, 2½ dl vand. Farv sovsen med kulør. Smag til med ribsgelé, salt/peber.

Skru ovnen ned til 175 grader, og kom sovsen omkring "haren". Læg låg på fadet (evt staniol), og sæt "haren" tilbage i ovnen. Bag den tildækkede "hare" i cirka 40 minutter.

Server med hvide, kogte kartofler - evt med rødkål til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar