
Som tænkt, så gjort. Jeg fik fremstillet en super lækker omgang forloren hare med hvide, kogte kartofler til. Sovsen smagte for en gangs skyld himmelsk - omend der var en DEL fedt ved fra spækket.
Forloren hare
500 gram hakket svinekød, 2 æg, 2 dl rasp, 1 dl mælk, ½ tsk Det tredje krydderi, lidt salt/peber, margarine. Spæk til at dække "haren" med.
Alle ingredienser blandes godt sammen (uden spæk), og formes så det passer til det fad (rigeligt stor) den skal bages/steges i. Smør fadet med lidt margarine, og læg farsbrødet i. Dæk med tynde spækskiver. Steg i forvarmet ovn v/250 grader i cirka 15 minutter.
Lav en opbagt sovs af margarine, hvedemel, 2½ dl mælk, 2½ dl vand. Farv sovsen med kulør. Smag til med ribsgelé, salt/peber.
Skru ovnen ned til 175 grader, og kom sovsen omkring "haren". Læg låg på fadet (evt staniol), og sæt "haren" tilbage i ovnen. Bag den tildækkede "hare" i cirka 40 minutter.
Server med hvide, kogte kartofler - evt med rødkål til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar