søndag den 11. marts 2012

Hvedefuldkornsbrød (2 brød)

I går var jeg til frokost sammen med nogle dejlige madammer, og jeg havde meldt mig til at tage forskelligt brød med. Jeg havde bestemt mig for, at jeg ville prøve nogle nye slags brød, men at jeg også ville tage det brød med, som jeg ved altid smager godt - nemlig hvedefuldkornsbrødet som er nedenfor.

Jeg ved faktisk ikke hvor opskriften stammer fra, og jeg havde egentlig helt glemt den. Men for en uges tid siden bagte jeg det sidst, og nu er opskriften rykket frem i min "brød-bage-liste". Det holder sig frisk i 4-5 dages tid, og smager dejligt fra først til sidst.

Hvedefuldkornsbrød

1 dl knækkede hvedekerner
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
4 dl vand
5 dl yoghurt/A38
50 gram gær
2 tsk salt
1 spsk sukker
3 spsk rapsolie
cirka 1 kg hvedemel

Pensling: Vand eller mælk, drys med havregryn, sesam eller lign.

Kog den knækkede hvede, hørfrø, solsikkekerner og vandet i cirka 15 min. ved svag varme. Pas på det ikke brænder på! Tilsæt yoghurt, og køl blandingen af til det er fingervarmt.

Smuldr gær i en skål, og opløs det i den afkølede blanding. Rør salt, sukker, olie og det meste af hvedemelet i. Ælt grundigt (gerne i røremaskine) i 5 minutter. Ælt resten af melet i, og form dejen til en kugle. Sæt dejen til hævning (tildækket) i en oliesmurt skål, i cirka ½ time.

Vælt dejen ud på bordet, og ælt den godt igennem. Del dejen i to, form, læg hver dejklump i en smurt form (eller silikoneform uden smørelse). Efterhæv brødene tildækket i cirka ½ time.

Pensl brødene med vand/mælk, drys evt med havregryn/sesam, og bag dem i en 200 grader varm ovn (alm) i cirka 35 min. Efter endt bagetid, vendes brødene ud på en bagerist med bunden i vejret, og lad dem stå i den lukkede ovn i cirka 15 min (eftervarme).

Kan fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar